Wie ben ik

Vanuit mijn opleiding (fysiotherapie) heb ik alle tools en competenties binnen handbereik om mensen te helpen en te begeleiden bij het bereiken van hun doelen. Met equestria breng ik deze kennis in de praktijk. Naast mijn opleiding heb ik ook meerdere cursussen gedaan binnen de domeinen didactiek, lesvaardigheid, schrijven van handelingsplannen en het uitvoeren van bewegings- en gedragsobservaties

Ik ben altijd bezig mezelf te ontwikkelen, zo heb ik :

– Ervaring en kunde in het hand en grondwerk volgens verschillende methodes

– Dressuur en springles van erkende instructeurs

– Ervaring met balanstraining voor paarden

– Meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek

Daarnaast heb ik een grote rugzak met praktijkervaring. Ik ben al van kleins af aan bezig met paarden, waarbij ik me de afgelopen jaren actief bezig houd met het hand en grondwerk, trainingstechnieken, paardenanatomie & massage en het werken met paarden die net anders zijn. Elk paard is zijn eigen individu, met zijn eigen karakter. En juist dat maakt dat ik het werk met mensen en paarden zo prachtig vind om te doen !

Ik omschrijf mijzelf niet als iemand die kan helpen met probleempaarden. Paarden met problemen zijn daarintegen mijn specialiteit! Storing in de communicatie, wat ruis op de lijn, is vaak een grote factor in ‘problemen met je paard’. Ik biedt een luisterend oor voor jou en je paard.

Door mijn kennis en creativiteit meermaals in de praktijk te hebben toegepast, heb ik mijzelf ontwikkeld in het begeleiden van mensen om zelf met hun paard aan de slag te gaan en te gaan leren.

Hiermee breng ik mijn 3 grootste passies bij elkaar: mensen helpen, het delen van kennis en mijn liefde voor paarden en de paardensport.

– Floor van Dalen –