DIT HEB JE NODIG DINSDAG Paardendrogist Equiflexion

Vandaag heb ik een artikel over een product wat de afgelopen maand uitvoerig is getest bij ons op stal. Met een aantal oudere paarden, en een aantal paarden wat weer terug in het werk komt na een natte zomer leek mij dit het. moment om dit mooie product te testen. Vandaag in GEPaardendrogist Equiflexion

Equiflexion is een supplement met als hoofdbestandsdelen Glucosamine, L-glutamine, Chondroïtine, Hyaluronzuur en MSM. Al deze stoffen dragen bij aan de smering van de gewrichten, en de gezondheid van het kraakbeen en bindweefsel in het paardenlijf.

Volgens de paardendrogist is dit product geschikt voor:

  • Het behoud van soepele gewrichten, banden en pezen bij sportpaarden
  • Een goed herstel na overbelasting
  • Oudere paarden
  • Extra ondersteuning aan de pezen, banden of gewrichten
  • Jonge dieren die moeten gaan presteren
  • Veulens met aanleg voor aandoeningen aan de gewrichten
  • Drachtige merries

Eigenlijk is dit product dus voor alle paarden een goede aanvulling, aldus het verkoopverhaal. Maar er zit een kern van waarheid in, alle stoffen die in dit product zitten zijn stoffen die paarden nodig hebben en gebruiken in hun bindweefsel (pezen, banden, huid) en gewrichten. Paarden kunnen deze stoffen echter gelukkig zelf aanmaken. Alleen als een paard extra ondersteuning nodig heeft aan het bewegingsapparaat is het bijgeven van deze stoffen een fijne aanvulling.

Goed, voordat ik jullie ga vertellen wat ik vond van de Equiflexion gaan we eerst kijken wat Glucosamine, MSM en alle andere stoffen nu eigenlijk doen voor het paardenlijf. Zo kan jij beter bepalen of je deze producten bij wil geven.

Werking van ingrediënten

Glucosamine vormt samen met eiwitmoleculen de basis van het bindweefsel. De grote kracht van glucosamine is dat het een grote fan van water is. Dat is fijn, want daardoor geeft het stevigheid aan het kraakbeen, de banden en de pezen waar het zich bevind. Maar losliggende glucosamine doet niks, het geeft alleen stevigheid als het gebonden zit op een rijtje bij elkaar. Bekijk het als een soort kerstboompjes op een rij, tussen elk kerstboompje past een bolletje water. Zo staan er Miljarden boompjes en bolletjes op een rij. Maar als je meer boompjes wil planten, zal je ook meer grond nodig hebben om die boompjes op te planten.Die grond bestaat uit Hyaluronzuur. Misschien ken je deze stof wel, het zit ook vaak in dagcrémes, haarverzorgingsproducten of de Paardendrogist Equiflexion ! Hyaluronzuur is een eiwit gevormd in een lange streng. Op die streng kunnen de glucosamine boompjes vervolgens samenkomen en water gaan binden. Maar, hoe komt dat water daar eigenlijk?MSM helpt het lichaam met de wisseling van afvalstoffen en voedingsstoffen: het zorgt ervoor dat water in en uit de gewrichten kan. Het bevorderd dus het werk van de stofwisseling in het gewricht.

Bekijk het als een soort kerstboompjes op een rij, tussen elk kerstboompje past een bolletje water. Zo staan er Miljarden boompjes en bolletjes op een rij. Maar als je meer boompjes wil planten, zal je ook meer grond nodig hebben om die boompjes op te planten.Die grond bestaat uit Hyaluronzuur. Misschien ken je deze stof wel, het zit ook vaak in dagcrémes of haarverzorgingsproducten. Hyaluronzuur is een eiwit gevormd in een lange streng. Op die streng kunnen de glucosamine boompjes vervolgens samenkomen en water gaan binden. Maar, hoe komt dat water daar eigenlijk?

MSM helpt het lichaam met de wisseling van afvalstoffen en voedingsstoffen: het zorgt ervoor dat water in en uit de gewrichten kan. Het bevorderd dus het werk van de stofwisseling in het gewricht. Daardoor kunnen de cellen die werken aan het kraakbeen, het bindweefsel en de gewrichtsvloeistof goed hun werk uitvoeren en blijft het gewricht gezond !

Het laatste ingrediënt wat de Equiflexion zo mooi maakt is dat er Chondrotine in zit. Chondrotine is een lichaamseigen aminozuur wat een rol speelt bij de stevigheid van kraakbeen. De toevoeging van dit aminozuur maakt dit product perfect voor paarden met kraakbeenproblemen zoals artrose.

In de praktijk

Naast alle fijne ingrediënten is het ook nog eens supermakkelijk in gebruik ! Elke ochtend krijgen de oude paarden hun 15 ml in het ontbijt. De sportpaarden krijgen hun dosis na het trainen. Doordat het een vloeistof is wordt het makkelijk opgegeten. Je kan het goed door de slobber mixen, en zo wordt het zonder problemen snel opgegeten.

Meer weten over artrose of hoe jij je paard middels training kan ondersteunen naar een gezond lichaam ? check hier wat wij voor je kunnen doen !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.